Menu

Voor oudersOuderportaal

Deze pagina is bedoeld voor de ouders van de peuteropvang en BSO. In het ouderportaal kun je de afwezigheid of ziekte doorgeven van je kind en kun je de jaarplanning inzien. Ook kun je hier alle gegevens van jezelf en van je kind inzien en indien nodig wijzigen.

Klik op de onderstaande button om naar het ouderportaal te gaan. 
 

Oudercommissie

De Kleine Reiziger wordt ondersteund door de oudercommissie. Zij zijn de stem van de ouders en we proberen zoveel mogelijk in samenspraak met ouders het beste voor de kinderen te bewerken. Daarbij ondersteunt de oudercommissie De Kleine Reiziger regelmatig bij activiteiten.

Heb je een vraag aan de oudercommissie? Iedere locatie heeft een oudercommissie.

Voor locatie Den Helder stuur je een mail naar:
oudercommissie@dekleinereiziger.nl

Voor locatie Julianadorp stuur je een mail naar:
ocjulianadorp@dekleinereiziger.nl

Voor locatie Velserbroek stuur je een mail naar:
ocvelserbroek@dekleinereiziger.nl


 

Kinderopvangtoeslag

In dit filmpje wordt de belangrijkste algemene informatie over toeslagen uitgelegd. Het kan vaak behoorlijk lastig en zelfs ronduit ingewikkeld zijn om alles wat geregeld moet worden voor de kinderopvangtoeslag voor elkaar te krijgen. Wij wijzen je daarom graag op 2 apps die kunnen helpen bij het aanvragen en wijzigen van de Kinderopvangtoeslag (in deze uitleg van de apps korten we Kinderopvangtoeslag af naar KOT).

De eerste app is de app van BOink, de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang, met een toolkit met handleidingen voor het aanvragen en wijzigen van de Kinderopvangtoeslag. De tweede app is de app van de Belastingdienst waarbij je altijd inzicht hebt in de gegevens van de Kinderopvangtoeslag en makkelijk wijzigingen kan doorgeven.
 

BOinK Toolkit Uitleg Kinderopvangtoeslag

Je krijgt uitleg over wat je moet weten voor je KOT aanvraagt o.a. met een handige ‘checklist aanvraag KOT’ en de toolkit helpt je stap voor stap bij het aanvragen van KOT. De app heeft daarnaast nog een rekenhulp voor ouders die onregelmatig werken of flexibele uren opvang afnemen op de bso. De app kan je gratis downloaden voor iPhone en Android via deze link.


Toolkit Uitleg Kinderopvangtoeslag

In de app van de belastingdienst kan je de KOT van dit jaar bekijken én wijzigen. Je logt eenmalig in met je DigiD en logt vervolgens in met een zelf gekozen pincode. Je kan een wijziging in het aantal opvanguren of uurtarief doorgeven via de app, een andere opvang doorgeven (ook voor broertje of zusje) of een ander inkomen. De app kan je gratis downloaden voor iPhone en Android.Krijg je al kinderopvangtoeslag?
Let dan op het volgende. De toeslag die je maandelijks ontvangt is een voorschot. Het bedrag dat je krijgt, is afhankelijk van je situatie. Verandert hier iets in? Dan heeft dat waarschijnlijk invloed op je toeslag. In deze infographic kan je zien wat je moet doen.