Menu

Ons peuteropvang aanbod 

Spelen en ontwikkelen bij peuteropvang
De Kleine ReizigerWe creëren een plek waar kinderen op een speelse, veilige en ongedwongen manier kunnen spelen met leeftijdsgenootjes, zich kunnen ontwikkelen en zich goed kunnen voorbereiden op de basisschool.

Met ons team werken we vanuit een christelijke methodiek voor voorschoolse educatie genaamd LEEF! Deze Voorschoolse Educatie (VE) methode draagt bij aan de geestelijke vorming, algemene ontwikkeling en vaardigheden die passen bij de leeftijd van het kind.

We gebruiken in onze communicatie met de kinderen ondersteunende gebaren om goed begrepen te worden en bieden daarmee de kinderen handvatten om zich beter verstaanbaar te maken als dat met spraak nog niet (altijd) lukt. 

 

We geloven dat iedereen kostbaar is en de moeite waard om in te investeren!


 

De peuteropvang is voor kinderen van 2 tot 4 jaar en is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 13.50 uur. 


We bieden 2 mogelijkheden om jouw peuter op te vangen. De eerste optie is tot 12 uur zonder lunch en de tweede optie is inclusief lunch tot 13.50 uur.
 
 
 
 
Voor tarieven, sluitingsdagen en voorwaarden klik je hier

 

Hoe ziet een ochtend op onze peuteropvang eruit?Spelen. De kinderen kunnen tot 9 uur gebracht worden. Tot die tijd spelen we samen om de dag ontspannen met elkaar te beginnen.
 
Kring. Nadat alle kinderen binnen zijn, starten we in de kring: we zingen, we bidden en lezen voor. Het kan maar zo zijn dat jouw kind het kringlied zingt bij thuiskomst of nieuwe gebaren maakt.

Vrij spelen, eten & drinken. Vrij spelen tot we aan tafel gaan om wat te drinken en te eten en we hebben een gezellig samenzijn. 

Activiteit. Na het fruitmoment hebben we de tijd voor thema-activiteiten en doen we een toiletronde en een luiercontrole.
 
Thema’s. Er wordt veel gewerkt met thema’s die elkaar afwisselen. Binnen deze thema’s komen verschillende activiteiten aan bod zoals knutselen, koken, bakken, muziek, kleien, knippen en plakken. Wie weet heeft jouw kind deze dag voor de eerste keer geknipt of komt het met een knutsel thuis die past bij de periode, zoals een lampion op 11 november, of heeft jouw kind pepernoten gebakken (en gegeten ;-).
 
Opruimen en kring. Na het creatieve moment ruimen we samen met de kinderen op en gaan we daarna nog een keertje in de kring om de ochtend af te sluiten.
 
Bij droog weer spelen we het liefst buiten tot de eerste kinderen opgehaald worden tussen 11.45 en 12 uur.

Samen eten. Met de kinderen die tot 13.50 uur blijven, eten we samen broodjes die ze zelf mogen proberen te smeren. We zien dat ze er steeds beter in worden na verloop van tijd.

Vrij spelen en gezamenlijke activiteit. 
Na het eten is er tijd voor vrij spelen en doen we nog een leuke gezamenlijke activiteit passend bij het thema of het seizoen.

Na 13.15 uur gaan we samen opruimen en hebben we ons afsluitend kringmoment.


Dag lieve kinderen!
We sluiten de dag het allerliefste af met buitenspelen tot de kinderen worden opgehaald.

 


 
 

Van harte welkom! 
 


Benieuwd naar onze locaties & teams? klik hier
Voor tarieven, sluitingsdagen en voorwaarden klik je hier

 

Mocht je problemen ondervinden bij het aanmelden, neem dan contact met ons op via telefoonnummer 06-53382878 of mail naar administratie@dekleinereiziger.nl