Menu

Peuteropvang (Peuterspeelzaal)

Peuteropvang (Peuterspeelzaal)

De Kleine Reiziger biedt peuteropvang aan voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Op de peuteropvang wordt gewerkt vanuit een christelijke methodiek voor voorschoolse educatie genaamd LEEF!. We creëren een plek waar kinderen op een speelse, veilige en ongedwongen manier kunnen spelen met leeftijdsgenootjes, zich kunnen ontwikkelen en zich goed kunnen voorbereiden op de basisschool. Dit doen we graag samen met ouders. Ook als de ontwikkeling minder soepel verloopt of eventueel achterloopt zijn we er om te ondersteunen.

De Kleine Reiziger heeft 3 locaties voor peuteropvang
  • Locatie peuteropvang De Kleine Reiziger in Den Helder: Open ma t/m vr.
  • ‚ÄčLocatie peuteropvang De Kleine Reiziger Julianadorp in Julianadorp: open ma t/m vr.
  • Locatie peuteropvang De Kleine Reiziger Velserbroek in Velserbroek: open, ma,di, do & vrijdag.

Voor de peuteropvang hanteren we verschillende tarieven. Dit heeft te maken met het aanbod voor VVE. Ook peuters van niet werkende ouders kunnen bij ons terecht. Niet werkende ouders hebben geen recht op kinderopvangtoeslag, maar komen in aanmerking voor een vergoeding van de gemeente tot 16 uur in de week. Zij betalen, bij De Kleine Reiziger, alleen een inkomstenafhankelijke eigen bijdrage. Kinderen met een VE-indicatie hebben recht op vergoeding voor 16 uur per week en betalen ook een inkomstenafhankelijke eigen bijdrage. Hoe dat verder werkt is voor iedere persoonlijke situatie weer anders. Dit leggen we graag uit in een persoonlijk gesprek. Neem gerust contact op!
 
Ouders die wel recht hebben op kinderopvangtoeslag betalen de reguliere uurprijs van € 8,46 per uur. Hier gaat uiteraard nog kinderopvangtoeslag vanaf. Hoeveel dat is hangt af van het inkomen. Alles zit bij de tarieven inbegrepen. U hoeft dus zelf geen luiers o.i.d. aan te schaffen. 

U bepaalt bij De Kleine Reiziger zelf hoeveel dagdelen u af wilt nemen. Wij adviseren echter een minimale afname van 2 dagdelen. Krijgt u een vergoeding van de gemeente dan is de minimale afname 2 dagdelen. 

De peuterspeelzaal van De Kleine Reiziger is geopend van maandag t/m vrijdag van 8:30 - 13:50 uur. U heeft de mogelijkheid om uw kind tot 12:00 uur te brengen of tot 13:50 uur*. Tijdens de schoolvakanties is er geen peuteropvang.

* Opvang tot 13:50 kan alleen i.c.m. opvang vanaf 08:30 en bij een minimum van 3 peuters in het middagdeel.