Menu

Peuteropvang (Peuterspeelzaal)

Peuteropvang (Peuterspeelzaal)

De Kleine Reiziger biedt peuteropvang aan voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Op de peuteropvang wordt gewerkt vanuit een christelijke methodiek voor voorschoolse educatie genaamd LEEF!. We creëren een plek waar kinderen op een speelse, veilige en ongedwongen manier kunnen spelen met leeftijdsgenootjes, zich kunnen ontwikkelen en zich goed kunnen voorbereiden op de basisschool. Dit doen we graag in samenwerking met ouders. Ook als de ontwikkeling minder soepel verloopt of eventueel achterloopt zijn we er om te ondersteunen.

De Kleine Reiziger heeft 3 locaties voor peuteropvang
  • Locatie peuteropvang De Kleine Reiziger in Den Helder 
  • ‚ÄčLocatie peuteropvang De Kleine Reiziger Julianadorp in Julianadorp
  • Locatie peuteropvang De Kleine Reiziger Velserbroek in Velserbroek ( start 26 augustus 2019)

Voor de peuterspeelzaal ( peuteropvang) hanteren we verschillende tarieven. Dit heeft te maken met het aanbod voor VVE. Ook peuters van niet werkende ouders kunnen bij ons terecht. Niet werkende ouders hebben geen recht op kinderopvangtoeslag, maar komen in aanmerking voor een vergoeding van de gemeente voor 2 tot 4 dagdelen in de week. Zij betalen alleen een inkomstafhankelijke eigen bijdrage van max. € 10,- per dagdeel. Kinderen met een VVE-indicatie hebben recht op vergoeding voor 4 dagdelen per week en betalen ook een inkomstafhankelijke eigen bijdrage. Deze bedraagt Maximaal €25,-
 
Ouders die wel recht hebben op kinderopvangtoeslag betalen de reguliere uurprijs van € 7,76 per uur. Hier gaat uiteraard nog kinderopvangtoeslag vanaf. Hoeveel dat is hangt af van het inkomen. Alles zit bij de tarieven inbegrepen. U hoeft dus zelf geen luiers aan te schaffen etc. 

U bepaalt bij De Kleine Reiziger zelf hoeveel dagdelen u af wilt nemen. Wij adviseren echter een minimale afname van 2 dagdelen. Krijgt u een vergoeding van de gemeente dan is de minimale afname 2 dagdelen. 

De peuterspeelzaal van De Kleine Reiziger is geopend van maandag t/m vrijdag van 8:30 - 12:00 uur. Tijdens de schoolvakanties is er geen peuterspeelzaal.